• Home
  • Blog
  • Zo heb je langer plezier van je snijbloemen

Zo heb je langer plezier van je snijbloemen

De huiskamer fleurt meteen op als een bos verse bloemen neerzet. En met deze tips geniet je extra lang van je bos rozen, gerbera’s, gladiolen of tulpen.

Een stukje schuin afsnijden
“Nog wel even schuin afsnijden voordat je de bloemen in het water zet”, dit hoor je ons vaak zeggen als je bij De Korenbloem een bosje snijbloemen koopt. Deze tip geven we natuurlijk niet voor niets mee. De steel bestaat namelijk uit allemaal kleine kanalen waardoor het water uit de vaas naar de bloemknop stroomt. Zodra je de bloemen uit het water haalt, droogt het uiteinde van de steel (ook wel het wondoppervlak genoemd) al heel snel op. Met als gevolg dat de bloem minder water en voeding kan opnemen.

Gebruik voor het schuin afsnijden altijd een schoon en scherp mesje. Nu je toch bezig bent, kun je het mesje meteen gebruiken om de onderste bladeren te verwijderen. Op deze manier voorkom je dat de bladeren in het water gaan rotten.20160803_084752

Water en voeding
Bloemen houden van water. Maar dit water moet wel schoon en op kamertemperatuur zijn. Denk er wel aan dat je voor schoon water ook een schone vaas nodig hebt. Controleer dus even of de uitgezochte vaas misschien toch een extra afwasbeurt nodig heeft. Wist je trouwens dat het materiaal van de vaas van invloed kan zijn op de kwaliteit van het water? In kristal of metaal raakt het water bijvoorbeeld vrij snel vervuild. Een glazen vaas is een veel betere optie.

Als je de snijbloemen een optimale start wilt geven dan voeg je gewoon wat voeding aan het water toe. Bij de boeketten zit meestal al een klein zakje met voeding die geschikt is voor snijbloemen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking zodat je zeker weet dat je de juiste dosering hebt.

pretty florist making bouquet from spring flowers
Zoek een mooie plek voor je snijbloemen
We hebben je hierboven al een paar tips gegeven over hoe je de snijbloemen het beste kunt verzorgen. Maar er is meer. Want waar moet je de vaas neerzetten? Als je de snijbloemen in de volle zon, bij de verwarming of op de tocht zet dan gaan ze al snel slap hangen. Ook fruit heeft een negatief effect op de kwaliteit van de snijbloemen. Kijk dus eens kritisch rond in de kamer voordat je vaas op zijn plek zet.

Nu de vaas met bloemen staat, is het tijd om te genieten. Bij De Korenbloem worden we altijd erg blij van de vrolijke kleuren en de heerlijke geur van verse bloemen. Jij ook? Kom dan eens bij ons langs en zoek een mooie bos uit!

Labels:, ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php