Met deze tuintips wordt het een mooie zomer!

Nu het zomer nadert, breng je het liefst zoveel mogelijk tijd in de tuin door. En gelijk heb je! Het zonnetje schijnt, de bloemen staan volop in bloei en vogels kwetteren er vrolijk op los: wat wil je nog meer? Met deze zomerse tuintips kun je volop genieten van een mooie, gezellige tuin.

Zo houd je de grasmat mooi

Het gras groeit in de zomermaanden behoorlijk snel. Dat betekent dat je elke week even met de grasmaaier naar buiten moet. Zorg er wel voor dat je het gras niet te kort afrijdt. De ideale hoogte ligt ongeveer tussen de 3 en de 4 centimeter. Als het gras korter is dan is het risico op uitdroging groot. Droogte zorgt voor slijtage, en deze kale plekken zijn natuurlijk een perfecte plek voor mos en ander onkruid.

Een beetje mest doet wonderen

Het gazon vereist nog meer onderhoud. Zo is het verstandig om het gras elke 6 tot 8 weken te bemesten. Mest bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om de grasmat gezond te houden. Schimmels en ziektes krijgen minder kans. En het mest zorgt er zelfs voor dat het groene gras minder snel verkleurt. Nu je toch aan het bemesten bent, neem dan meteen de border even mee. De planten die hier staan, kunnen ook wel wat extra voeding gebruiken.

Weg met die uitgebloeide bloemen

De planten in de border en op het terras bloeien deze maanden uitbundig. Maar na verloop van tijd, zijn de bloemknoppen toch uitgebloeid. Maak dus regelmatig even een ronde door de tuin zodat je de dode bloemen weg kunt halen. Op deze manier heeft de plant meer kracht over om nieuwe knoppen aan te maken.

Hoe bescherm je planten als je op vakantie gaat?

Bij warm weer hebben bloemen vaak dagelijks water nodig. Planten die in de border staan, kunnen nog wel een paar dagen zonder. Maar de potten op het terras moet je echt elke dag even controleren. Toch wordt dit een probleem als je met het hele gezin een week naar Spanje of naar de Griekse eilanden gaat. Om te voorkomen dat alles uitdroogt, kun je de bloempotten het beste in de schaduw zetten. Dan hebben ze in ieder geval minder snel behoefte aan extra water.

Slakken bestrijden

Bij de zomer denk je al snel aan zon en warmte. Helaas worden de Belgische zomers steeds vaker geteisterd door regenachtige periodes. En dat brengt meteen een probleem met zich mee: slakken. Deze ongewenste bezoekers zorgen voor veel schade doordat ze gaten in de bladeren eten. Gelukkig zijn er een aantal milieuvriendelijke manier om slakken te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld sterk geurende planten (zoals vingerhoedskruid of lavendel) in de tuin zetten. Slakken hebben een hekel aan deze sterke bloemengeuren. Ze gaan dus liever op zoek naar een andere locatie.

Verwen jezelf met een bloemetje

De beste tip hebben we natuurlijk voor het laatst bewaard. Want hoe leuk is het om jezelf tijdens deze zomermaanden eens te verwennen met een bloemetje? Bij De Korenbloem heb je altijd keuze genoeg. En het fijne is dat we tijdens de vakantieperiode gewoon geopend zijn. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn we open tussen 8:00 en 18:30 uur, en op zondag tussen 9:00 en 18:00 uur. Let op: in de periode van juli en augustus enkel open in de voormiddag.

Tot ziens!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php