Tuintips Maart

De maand maart is al even ingezet en dan tellen we af naar 21 maart. Dan doet de lente namelijk haar intrede en komt alles weer tot leven. Maart is dan ook de maand bij uitstek om jouw tuin weer te laten ontwaken. .

Breng kleur in jouw tuin

De lente doet iedereen dromen van een zacht stralende zon en de natuur die stilaan ontwaakt uit haar winterslaap. De dieren laten zich weer zien en ze laten weer zich van zich horen. Maar ook de bomen laten zich weer gelden met een frisgroene, nieuwe kruin.

Maar het mooist van al: heel wat bloemen, struiken en planten komen nu tot bloei. Het is fantastisch om te zien hoe de tuin transformeert tot een mooi palet van allerlei kleuren. En het wordt des te mooier wanneer niet alles op hetzelfde moment in bloei komt. Zo kun je ook de komende maanden genieten van prille, fleurige bloemen.

Jouw tuin helemaal klaar voor de lente

De winter is bijna het land uit en dat betekent vaak heel wat werk voor wie van tuinieren houdt. Er zijn namelijk heel wat zaken die eerst moeten gedaan worden alvorens het tuinseizoen helemaal kan beginnen.

Enkele tips om in maart te starten met tuinieren:

-De tuin bemesten. Dit doe je het best om zowel het gras als planten en bloemen een

goede basis te geven voor hun groei.
-Nog geen winteronderhoud gegeven aan jouw grasmaaier, doe het dan nog snel. Gras is namelijk op z’n mooist als het is afgereden met scherpe messen.
-Wie van vogeltjes houdt, hangt maar best snel een of meerdere nestkastjes omhoog. Zo kunnen de vogels eraan wennen nog voordat het broedseizoen goed en wel begint. Je hangt deze kastjes het best op met de opening gericht naar het (noord-)oosten.
-Wil je graag bloemen in de tuin? Dan kun je nu al bloembollen in de grond steken. Zowel anemonen als gladiolen en crocosmea kunnen nu al de grond in. Het planten van vriesgevoelige bloemsoorten stel je beter uit naar volgende maand.

Bloemen, in alle geuren en kleuren bij De Korenbloem

Begint het bij jou ook te kriebelen wanneer je beseft dat de lente weldra officieel wordt ingeluid? Wil je graag dat zalige lentegevoel in jouw eigen tuin? Kom dan eens langs bij De Korenbloem. Je vindt bij ons niet alleen het vakmanschap van een volwaardige tuincenter, maar ook professioneel advies wanneer je zelf niet echt de nodige kennis hebt van tuin en inrichting.

De planten en bloemen bij De Korenbloem zijn stuk voor stuk van de beste kwaliteit. Ze genieten dag in dag uit de beste zorgen zodat zij er steeds goed uitzien. Zo ben je er zeker van dat je kwaliteit in huis haalt. Je wilt namelijk geniet hebben van jouw tuin en daar kunnen onze medewerkers je mee helpen. Voor vragen en advies kun je altijd bij hen terecht. Klantvriendelijkheid en behulpzaamheid worden bij ons hoog in het vaandel gedragen.

 

Verander achtergrondkleur

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php