Tuinplant van de maand: september

Borstelveergras wordt ook wel lampenpoetsersgras genoemd.5857545634_6681048441_b De overhangende bladeren en de bloeiende aren in de vorm van een flessenborstel geven de plant in de nazomer een mooie vorm met veel sierwaarde. Dit decoratieve siergras is dan ook een zeer geschikte tuinplant van de maand september.

Solitair, in een pot of in een groep in de borderpenissetum_hammeln_et_a._a._asran_4

Borstelveergras (Pennisetum) is een vaste plant die bloeit van juli tot diep in de herfst. Afhankelijk van de soort heeft het gras aren in grijs, roze, bruin of roodbruin. Er zijn zo’n 80 soorten Pennisetum, waarvan sommige eerder bloeien en die verschillen in grootte. De groeiwijze is polvormig. Ze doen het uitstekend in een groep, maar ook als solitaire plant komt dit siergras mooi tot zijn recht. Het gras kan in de border worden geplant, maar ook in een pot op het terras staat hij mooi. De cultivars hebben een hoogte tussen de 40 en 100 cm en dijen in de breedte uit van zo’n 25 tot 35cm. Borstelveergras voelt zich het prettigst in een licht humeuze waterdoorlatende grond op een standplaats in de zon of in de halfschaduw. De plant heeft zijn oorsprong in Australië en Zuid-Oost Azië.

Verzorging en snoeitips

Borstelveergras is een plant die niet al te hoge eisen stelt. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, zeker in langdurig droge periodes. Van al te natte voeten houdt de plant ook niet, dus zorg voor een goede waterdoorlatende grond. Als je de plant in een pot neerzet, zorg dan ook voor een goede afwatering door een gat in de bodem van de pot te maken en door hydrokorrels op de bodem van de pot te leggen. new6Het siergras is winterhard. Bij langdurige vorst is extra bescherming gewenst. Daarom is het raadzaam om in het najaar en de winter de uitgebloeide aren en bladen aan de plant te laten zitten en deze pas in het vroeger voorjaar terug te snoeien tot zo’n 20 cm boven de grond. Gedurende de winter is de plant dan beschermd tegen vorst. Na het snoeien vormt zich weer nieuw blad en ontwikkelt de plant weer nieuwe aren

Decoratief, ook voor in huis

Borstelveergras niet alleen een mooi decoratieve plant voor in de tuin of op het terras, ook in huis heeft het siergras een mooie decoratieve waarde. Zo kun je de pluimen drogen en verwerken in droogboeketten, botanische stillevens of in collages. In de tuin laat borstelveergras zich heel goed combineren met andere najaarsbloeiers zoals asters, nepeta, sierdistel, pimpernel en leliegras. Ten slotte ziet de plant er in de winter schitterend en sfeervol uit wanneer het heeft gevroren en er een dun laagje rijp op de bladen zit. We zouden borstelveergras niet uitroepen tot bloem van de maand als we haar niet in ons assortiment hadden.

Bij De Korenbloem hebben we verschillende cultivars. Mocht je deze sierlijke plant in een pot op je terras willen neerzetten, dan hebben we ook een ruim assortiment aan potten om de plant in te zetten.

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php