Top 10 bloemen in mei

In mei zijn veel tuinen en parken gevuld met kleurige, geurige bloemen. Met deze top 10 krijg je direct inspiratie voor je eigen tuin!

Syringa vulgaris

We kunnen gerust zeggen dat de sering één van de spectaculairste meibloeiers is. De bloemtrossen in de kleuren wit, roze en paars zie én ruik je al vanaf een afstand. De trossen kunnen maar liefst 30 centimeter lang worden. Toch is het vooral de zoete geur van de bloemen waardoor je dat echte lentegevoel krijgt.

 

Alchemilla mollis

Deze plant ken je misschien als de ‘fraaie vrouwenmantel’. En die naam is niet voor niets gekozen. De Alchemilla mollis bedekt de bodem als een mantel van grijsgroene bladeren, pluimen en kleine bloempjes. Wie deze plant in de tuin heeft staan, hoopt bijna dat het gaat regenen. Want de regendruppels blijven als kleine parels op het blad liggen.

 

Rosmarinus officinalis oftewel de kruipende rozemarijn

Deze kleine heester is een mooie aanwinst voor in de tuin én in de keuken. Als je de groene blaadjes kneust, komt er een heerlijke geur vrij. Rozemarijn wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Maar het is ook erg lekker in vleesgerechten, soepen en salades. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Geniet dan gewoon van de kleine, lichtblauwe bloemen die deze maand volop in bloei staan.

 

Allium schoenoprasum (bieslook)

De Allium schoenoprasum is nog zo’n plant die veel in de keuken gebruik wordt. Vooral de jonge bladen en de

stengels van de bieslook zijn ideaal om je gerech

ten op smaak te brengen. Deze plant is zeker niet alleen bedoeld om te eten. Want in mei komen er paarse, bolvormige bloemen tevoorschijn. Deze trekken bijen, vlinders en andere insecten aan waardoor je tuin meteen een stuk levendiger wordt.

 

Skimmia japonica ‘Rubella’

Sommige planten maken het hele jaar door indruk. De Skimmia japonica ‘Rubella’ is daar een goed voorbeeld van. Van oktober tot en met maart is deze kleine tot middelgrote struik gevuld met rode bloemtrossen. In april en mei barsten ze dan eindelijk open. Er verschijnen roomwitte bloemen die er fraai uitzien en die tegelijkertijd een fijne geur afscheiden.

Convallaria majalis (het lelietje-van-dalen of meiklokje)

Deze plant heeft meerdere (bij)namen. Maar één daarvan is wel heel toepasselijk: het meiklokje. In de maand mei verschijnen er namelijk kleine, klokvormige bloemen tussen het groen. Meiklokjes gedijen zeer goed op een schaduwrijke plek. Niet vreemd dus dat ze in bosrijke gebieden veel in het wild voorkomen. Maar natuurlijk passen deze planten ook erg mooi in jouw tuin.

 

Paeonia lactiflora

Deze pioenroos trekt ieders aandacht door de grote witte, rode of roze bloemen. De zoete, kruidige geur doet de rest. Let er op dat je de Paeonia lactiflora niet te diep plant. Anders kun je die weelderige bloei wel vergeten. De pioenrozen komen eind mei uit de knop. Vanaf dat moment zie ze ook vaak als snijbloemen in een vaas staan.

 

De schoenlappersplant (Bergenia hybride)

De Bergenia hybride is een groenblijvende plant met grote, glanzende bladeren. Deze bladeren bevatten een soort was waardoor ze leerachtig ogen. Met enige fantasie herken je er zelf een schoen in die net is gepoetst. In de lente komen er klokvormige bloemen op de lange stelen van de schoenlappersplant. Als je geluk hebt, ontdek je in de zomer af en toe nog een bloem.

 

Hydrangea of hortensia

De hortensia is zeer geliefd vanwege de uitbundige bloemenpracht. De bolvormige bloemen kunnen wit, blauw, paars of roze zijn. Welke kleur het wordt, is deels afhankelijk van de zuurgraad in de grond. Dus zet de hortensia en je tuin en laat je verrassen.

 

Pelargonium

De Pelargonium (of beter geranium) had lange tijd een slecht imago. Maar tegenwoordig is deze kleurrijke bloeier weer in menig tuin te vinden. En terecht! Deze planten doen het goed in potten en hangmanden. Hierdoor fleuren ze zelfs het kleinste balkon op. Geraniums zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Welke is jouw favoriet?

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php