Plant van de maand: Azalea

Om een heel jaar te kunnen genieten van je tuin is het belangrijk de juiste bloem in de juiste maand te planten. In maart is de Azalea de bloem bij uitstek wanneer je vanaf mei wilt genieten van een sprookjesachtige sfeer. Kies je voor een gecontroleerd bloemenperkje of mag je hele tuin omgetoverd worden tot een ware bloemenzee van prachtige kleuren?

Veelzijdigheid troef

Elke tuin heeft zijn eigen karakter. Sommige tuinen zijn strak en modern, andere ademen een natuurlijke sfeer uit. Sommigen betoveren door hun overdonderende kleurenpallet en er zijn er waar voor een duidelijke richting gekozen is. Met de Azalea is elk type tuin gebaat gezien de plant een enorme veelzijdigheid kent.

Wat de bloemen betreft, vind je de Azalea in een witte, roze, rode en paarsrode variant, maar ook planten met tweekleurige bloemen behoren tot de mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een perkje met een kleur, maar evengoed mix en match je de verschillende tinten vrolijk door en met elkaar zodat het lijkt alsof ze uit het niets ontsproten zijn.

Ook de groeivorm verschilt van plant tot plant. Leent jouw tuin zich vooral voor struiken of is er slechts plek voor kleine plantjes? Mag er een optische wildgroei zijn of hou je van netjes gevormde piramides? Wat je ook verkiest, met de Azalea zit je altijd goed!

Azalea's bij de korenbloemDe oorsprong van de Azalea

De Azalea kun je een echte oerplant noemen. Ze bestaat al meer dan 70 miljoen jaren en kent haar oorsprong in Aziƫ. Ze komt uit de grote familie van de Rododendron die wel 150 leden telt. In Europa heeft de Azalea haar succes te danken aan Boeddhistische monniken die haar sinds de VOC-tijd hebben gecultiveerd in deze contreien. Dat de Azale hier goed gedijt, bewijzen de vele prachtige tuinen waar ze vanaf mei in volle bloei komt te staan. Een beetje Oosterse magie die alles tot leven brengt.

De juiste verzorging zorgt voor veel genot

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van deze prachtige plant genieten en dat kan, mits de juiste verzorging. Omdat de Azalea een winterharde plant is, die een voorkeur heeft voor een iets vochtigere grond, kies je best een plekje uit mat halfschaduw. Hier is de grond vaak optimaal en kan de plant volledig tot haar recht komen.

Heb je geen tuin en ben je toch helemaal gek op de prachtige bloemen, dan kun je met enkele grote bloembakken al een heel eind komen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het overtollige water makkelijk een uitweg vindt. Enkele gaten in de bodem van de bak of hydrokorrels doen het nodige. Eens de plant in bloei staat, volstaat het om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Na de bloei is het aangeraden om je plant eens flink te snoeien.

Een potje geluk

Ook als geschenkje is de Azalea ideaal. De plant is namelijk het symbool van geluk in Japan. Ken je iemand die verjaart in maart of ben je uitgenodigd voor een feestje? Breng een potje toekomstig geluk met je mee. Zodra de Azalea gaat bloeien, krijg je vast een heel gelukkig bedankje.

Labels:, ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php