Pioenroos is bloem van de maand in De Korenbloem

Bloem van de maand juni: pioenroos

Juni is de maand van de pioenroos. En terecht! Want met deze mooie bloem gaat de zon meteen schijnen.

Duizend soorten pioenrozen

Ben je ook zo onder de indruk van de sprankelende pioenroos? Dan heb je geluk. Er zijn namelijk meer dan duizend soorten waar je uit kunt kiezen. Bij De Korenbloem hebben we ze natuurlijk niet allemaal. Al vind je in ons uitgebreide assortiment toch altijd wel een geschikt exemplaar voor jouw huis of tuin. Ga bijvoorbeeld voor pioenrozen in klassiek rood, zachtroze of wit. En voor dat echte zomerse gevoel zijn er bloemen in zonnig geel. Zelfs de bloembladeren kunnen per soort verschillen. Enkele bloemen, half dubbele of dubbele bloemblaadjes: op deze manier is elke pioenroos weer anders.

Een beetje extra liefde

De pioenroos komt van oorsprong uit Azië. Vooral in China en Japan is de bloem al eeuwenlang erg populair. De Chinezen kweekten de bloemen in eerste instantie vooral voor de wortels. Ze geloofden namelijk dat deze wortels hielpen tegen koorts en het stelpen van bloedingen. Toen de Europeanen in 1784 kennis maakten met de pioenroos, kwam de bloem op een andere manier in de belangstelling te staan. Want zij waren vooral onder de indruk van de kleurrijke bloemen die in mei en juni zo uitbundig bloeiden. Door deze bloemenpracht kwam de pioenroos in Europa symbool te staan voor liefde, geluk en gezondheid. Dat is een mooie boodschap voor een bijzondere bloem.

De perfecte verzorging

Pioenrozen zijn erg sterke planten. Met voldoende water en de juiste voeding kunnen ze zomaar 20 jaar in je tuin staan. Pioenrozen zijn echte zonaanbidders. Zet ze dus op een lichte plek zodat de plant volop van het zonlicht kan profiteren. Een vochthoudende grond en een beetje beschutting vinden ze ook erg prettig. Harde, schrale wind is echt funest voor de pioenroos. Heb je de perfecte plek gevonden? Let er dan op dat je de jonge plant niet dieper dan 3 tot 5 centimeter zet. Anders is de kans groot dat de pioenroos geen bloemen produceert.

Pioenroos boeket verkrijgbaar bij De KorenbloemEen boeket van pioenrozen

Gele, witte of rode pioenrozen zijn een echte aanwinst voor je tuin. Maar het leuke is dat je ze ook als snijbloem in je woonkamer kunt zetten. Het mooiste effect krijg je als je een mix maakt van verschillende kleuren pioenrozen. Een paar takjes groen ertussen en je boeket is klaar. Je kunt de pioenrozen natuurlijk ook combineren met een andere seizoensbloemen. De akelei, alchemilla en het vergeet-mij-nietje passen bijvoorbeeld perfect bij de pioenroos. Ben je niet zo handig om zelf iets samen te stellen? Bij De Korenbloem helpen we je graag aan een mooi boeket!

Labels:, , , , , ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php