Ontdek welk tuintype jij bent!

Iedereen geniet weer op een andere manier van de tuin. De één is graag de hele dag bezig met het verzorgen van de planten, terwijl de ander gewoon ontspannen wil genieten. Welk tuintype ben jij eigenlijk?

De eeuwige perfectionist

Een echte perfectionist kan niet tegen onkruid of een ongemaaide grasmat. Het hele jaar door moet jouw tuin tot in de puntjes verzorgd zijn. Een perfectionist ziet het huis en de tuin zelfs als een soort statussymbool. En dat is goed te merken aan de keuzes die je maakt. Grote tuinhuisjes van duurzaam hout, een loungeset met grote, zachte kussens en misschien zelfs een vijver met koikarpers: alles is straalt kwaliteit en exclusiviteit uit. Voor inspiratie haal je een paar tuinboeken in huis. Maar niet iedere perfectionist heeft groene vingers. Gelukkig zijn er genoeg hoveniers die de tuin graag voor jou onderhouden.

De individualist

Er is meer in het leven dan tuinieren. Als individualist ben je vooral gericht op persoonlijke groei. De tuin is wel belangrijk voor je, maar je steekt er het liefst zo min mogelijk tijd in. Praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn steekwoorden die jou ongetwijfeld aanspreken. Toch heb je wel de behoefte om gezelligheid en sfeer in je tuin te creëren. Je weet alleen niet hoe. Advies van een tuincentrum is dan ook zeer welkom.

De sociale genieter

Voor de sociale genieter komt het onderhoud van de tuin op de tweede (of derde, of vierde) plaats. Het allerbelangrijkste is namelijk dat je geniet van de mensen om je heen. Jouw tuin is een plek om ’s zomers lekker te barbecueën en om onder het genot van een wijntje even bij te praten met vrienden of familie. Heb je kinderen? Dan staat je tuin waarschijnlijk vol met allerlei verschillende speeltoestellen. De sociale genieter kiest voor een groot terras met een gezellige zithoek. Verder is de tuin redelijk onderhoudsvriendelijk. Je hebt immers wel iets beters te doen dan onkruid wieden en bloembollen planten.

De echte tuinliefhebber

De tuin is je lust en je leven. Op je vrije dag ga je graag naar buiten om de heg te snoeien, dode bloemblaadjes weg te halen óf ben je aan het werk in de moestuin. heeft een grote hekel aan onderhoudsvrije tuinen. Voor jou geen betegelde voortuin. Je kiest juist voor veel groen en je zorgt er altijd voor dat de bloemen en planten mooi op elkaar zijn afgestemd.

De niet-onderscheidende tuinconformist

Een tuinconformist gaat zoveel mogelijk op in de omgeving. Hebben de buren allemaal een grote heg om de tuin? Dan is de kans groot dat jij hier ook voor kiest. Je hebt namelijk geen enkele behoefte om je de onderscheiden van anderen. De tuin moet wel netjes en sfeervol zijn, maar je investeert er verder maar weinig tijd of geld in. Pas als iets echt kapot is, ga je het vervangen. Anders dan de sociale genieter, zie jij de tuin vooral als je eigen privédomein. Dit is een plek om lekker een boekje te lezen of om gewoon even weg te dromen.

De trotse tuinbezitter

Je tuin is netjes en sfeervol. Daar mag je trots op zijn, en dat ben je ook! De trotse tuinbezitter ziet de tuin als het verlengde van de woonkamer. Daarom wordt het met evenveel zorg ingericht. Dit tuintype houdt ervan om te vernieuwen. Een paar nieuwe potten op het terras of een grote mand met seizoensbloemen: dit soort elementen zorgen ervoor dat de tuin er steeds weer anders uitziet.

Weet jij al welk tuintype je bent? Kom dan langs bij De Korenbloem en doe inspiratie op voor jouw tuin!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php