November

In november is de herfst definitief een feit. Toch kun je in deze periode weer veel leuks doen in en om de tuin. Zo houd je de koude buiten en geniet je binnen van een warme en gezellige sfeer.

Bescherm planten tegen gure wind met een folie of plantenhoezen

In de tuin kun je bepaalde planten best beschermen tegen de gure wind met een folie. De gunnera of agapanthus zijn typische planten die je best een handje helpt in de wintermaanden. Er bestaan ook speciale hoezen voor die de planten beschermen tegen het uitdrogen. Het lijkt vreemd, maar door koude wind kunnen planten helemaal uitdrogen. November is ook al een goede maand om bomen en struiken te verplaatsen. Hagen kun je in deze tijd van het jaar aanplanten. Bladverliezende struiken zijn klaar om gesnoeid te worden.

Hergebruik de blaadjes van de bomen

In november gaan de bomen hun laatste bladeren verliezen. Dit geeft her en der dikke hopen bladeren. Je harkt ze alleszins best weg van je gazon. Ook verwijder je ze best uit perken met bodembedekkers. Anderzijds kan een pak bladeren ideaal zijn om struiken beschermen tijdens de winter. Je composthoop vaart wel met de rest van de bladeren.

Ook in november heb je kleur in de tuin

November is een maand waarin bepaalde planten bloeien. Asters, siergrassen en winterse bessen zorgen voor een gloedvolle kleur. Ook de vuurdoorn, de euonymus en hulst zijn bloeiers in deze tijd van het jaar. Nog meer moois? Wij van Tuincentrum De Korenbloem houden bijvoorbeeld ook van viburnum tinus, de herfstaster, het pampasgras en de skimmia horen in onze top tien van winterbloeiers.

Voederplankjes en voederbollen

Leven in de tuin is altijd leuk in de winter. Denk er daarom ook zeker aan om de vogels te verwennen met een voederplankje of hang enkele voederbollen op, en dit op een plaats waar je ze van binnen kunt gadeslaan.

Kom origineel uit de hoek tijdens de donkere dagen

Wie houdt er niet van de gezelligheid van de herfst en de winter? Het is dan ook het tijdstip van het jaar om je huis en tuin cosy in te richten. Wij houden bijvoorbeeld van kaarsen voor binnen én buiten. Ook kun je zelf creatief aan de slag en bloemstukjes maken die je op je terras of in de tuin of gewoon binnen kunt plaatsen. Je kunt je al stilaan beginnen voorbereiden op de eindejaarsperiode en mooie kerstdecoratie kiezen. Bij De Korenbloem denken we graag met je mee om origineel uit de hoek te komen tijdens de kerstdagen.

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php