Met groene kamerplanten zorg je voor een aangename sfeer in huis 

Groene kamerplanten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook goed voor de gezondheid. Planten zuiveren immers de lucht.

Wie kan zich een huis voorstellen zonder enkele mooie, groene kamerplanten? Planten zijn decoratief en rustgevend. Ze staan mooi op een salontafeltje. Ook is het een ideale oplossing om een lege hoek in je huis of appartement aan te kleden. Bovendien bestaat er niet zoiets als dé kamerplant. Er zijn honderden soorten te vinden. En elk hebben ze hun typische eigenschappen, stijl en uitstraling.

Mooi en gezond

Een groene kamerplant is een levend organisme. Hoe je je kamerplanten behandelt en waar je ze plaatst is heel belangrijk om lang van de planten te kunnen genieten. Sommige kamerplanten houden van veel licht, anderen net weer iets minder. De ene kamerplant heeft veel water nodig, terwijl de andere het weken zonder kan stellen.

Hieronder stellen we een aantal mooie en goed te onderhouden kamerplanten voor. Wens je meer informatie, dan kun je ons zeker bezoeken in Tuincentrum De Korenbloem. We geven je graag tips en advies bij je aankoop.

Een mooie, groene kamerplant is bijvoorbeeld de Philodendron. Dit is een plant met grote groene bladeren die een decoratief element aan je interieur geven. Het onderhoud is heel gemakkelijk. Wekelijks een beetje water geven is genoeg. Een kleine waarschuwing wel, want de meeste Philodendrons bevatten een giftig sap in de steel en het blad. Hou dus een oogje in het zeil als je jonge kinderen in huis hebt. Je kunt de plant dan bijvoorbeeld ook op een kast of op een andere hoge plek zetten.

Ook de Ficus is zo’n dankbare kamerplant.

De Ficus is oorspronkelijk een tropische kant. Ook deze kamerplant is gemakkelijk te onderhouden. De plant heeft graag veel licht, al is een plaats in de volle zon ook niet ideaal. Als je één keer per week de plant wat water geeft en één keer per maand wat voeding, dan zul je heel lang plezier hebben van deze plant.

De Yucca is van oorsprong een tropische plant.

De bladeren van deze kamerplant zijn zwaardvormig en hebben een scherpe punt. Het is een zeer gemakkelijke kamerplant als het op verzorging aankomt. Een lichte of donkere plaats, het maakt niet zoveel uit. Ook kan deze plant gerust weken zonder water leven. De plant zorgt voor een mooi sterk effect in je living of bijvoorbeeld ook in een badkamer.

Spathiphyllum

De lepelplant of Spathiphyllum is een mooie kamerplant die bovendien ook nog eens mooi bloeit, met witte kelkvormige bloemen. De lepelplant geef je best twee keer per week water nodig. De plant staat liever niet in de felle zon. Op een vensterbank naar de noordkant van je huis gericht komt deze kamerplant het beste tot zijn recht. Ook is het een plant die thuishoort in een slaapkamer of een studentenkamer. De lepelplant zuivert de lucht. Dit is goed voor de nachtrust én de concentratie.

Je merkt het, over groene kamerplanten valt er heel wat te vertellen. Wens je meer informatie of twijfel je welke plant je wil aankopen, breng ons dan een bezoekje en we helpen je graag verder!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php