LENTEBLOEIERS

Geniet van de eerste bloemen in februari

Februari is de maand van de Valentijn maar veel mensen voelen ook al door de komende lente de kriebels in de buik. De dagen worden eindelijk weer wat langer. ’s Ochtends hoor je de vogels al een eerste keer fluiten. Hoewel het nog steeds bijtend koud kan zijn, kan je in februari al genieten van kleur in de tuin. Een aantal vaste planten geeft je het gevoel dat de lente begint. Bij De Korenbloem maken we je graag wegwijs in het aanbod. We geven er je graag [strong]tuintips[/strong] en tuinadvies.

Een winters kleurenpalet in jeBloembollen tuin

Jazeker, vaste planten kunnen nu al schitteren. Het longkruid (pulmonaria) bijvoorbeeld doet het al goed. Ook de gele sleutelbloemen (primula) verschijnen weer op het toneel. Het wildemanskruid (pulsatilla) of de gebroken hartjes (dicentra spectabilis) tonen ook hun ware kleuren. Allemaal zorgen ze voor een rijk geschakeerd kleurenpalet in de tuin. Het voordeel is bovendien dat dit plantjes zijn die [strong]weinig onderhoud[/strong] vragen. Eens je ze hebt komen ze elk jaar terug. Zet je deze planten samen in een perkje, dan versterken de verschillende kleuren elkaar. Je koopt ze ook best in deze tijd van het jaar, want dan kun je ook direct de kleur kiezen die het best bij jouw smaak aansluit.

De helleborus is nu op zijn mooist

Nog meer moois voor de maand februari? De helleborus! Deze fantastische plant is nu op zijn mooist. Je kan ze in de volle grond planten, maar ook een plaatsje in bloembakken geven. Zet ze op de mooiste vensterbank die je hebt, want de helleborus verdient dit.
In februari kun je bloembollen tussen je vaste planten of in bloembakken planten. Ook hierover geven we je met veel passie advies bij De Korenbloem. Voor je het weet ben je naar hartelust kleuren aan het mixen en matchen met kleuren in de tuin.

helleborus

Groenblijvers staan nu in the picture

Dankzij de langere dagen en de zon die feller schijnt, is februari ook de maand waarin groenblijvende planten volop in the picture staan. De buxus of lonicera nitida zorgen voor een fris groen decor. Een andere topper is de Italiaanse aronskelk (Arum italicum). Wie deze plant als bodembedekker in de tuin heeft, krijgt de illusie dat er in februari een feestelijk groen tapijt ligt. In de hoogte kun je genieten van de photinia fraseri. Deze plant heeft een mooie mix van groene en rode bladeren. Met een dergelijke gloed vergeet je snel dat het nog erg kan vriezen. In een schaduwtuin kunnen varens een prachtige mysterieuze sfeer geven.

Neem wat voorsprong op de natuur

Februari is ook de ideale maand om wat voorsprong te nemen op de natuur. Zo zorg je ervoor dat je in de lente en zomer op-en-top kunt genieten van de tuin. Februari is het ideale tijdstip om een nieuw pad aan te leggen of een houten terras te plaatsen. En voor je het weet zit je samen met familie en vrienden gezellig in de tuin te genieten van een aperitief. Tot binnenkort bij tuincentrum De Korenbloem!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php