Juni : tuintips

Juni : tuintips om volop te genieten van het mooie weer

Zoals in elke maand kun je in juni weer heel wat doen in de tuin. Hieronder geven we je enkele tips voor klusjes in de tuin. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft! 

De moestuin

Juni is bijvoorbeeld ideaal om te zorgen dat je moestuin er netjes en verzorgd bij ligt. “Moestuin” is voor ons een breed begrip. Om groenten en kruiden te kweken kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een vierkante-meter-bak gevuld met teelaarde. Met een dergelijke bak heb je niet zoveel werk als in een grote moestuin. Dit is ideaal om enkele kruidenplantjes of een tomatenplant voor trostomaatjes aan te planten. En in de kortste keren geniet je tijdens de aperitief van rode, gele of paarse tomaatjes.

Onderhoud het gazon

Zorg er in de loop van de maand juni voor dat je gazon niet uitdroogt. Zo kun je het gras best ’s avonds maaien om uitdroging en zelfs verbranding te vermijden. Als het een periode veel regent, kun je kalk strooien op je gazon. Dit zorgt later voor een diepe groene kleur. Juni is niet zo geschikt om een nieuw gazon aan te leggen. Wacht hier beter mee tot in september.

Planten vormgeven

Het kan al volop zomer zijn in juni, maar evengoed regent het veel en overvloedig. Dankzij dit weertype groeien planten in juni razendsnel. Het is daarom een goede tip om klimplanten extra goed vast te binden of bijkomend steunmateriaal aan te brengen. Ook hortensia’s groeien zeer snel. Heb je een bloemenperk met de mooie “annabellen” (hydrangea arborescens annabelle), dan kun je een fijne metalen draad op ongeveer een halve meter hoogte rond het perk met deze planten aanbrengen. Zo blijven de planten mooi hun vorm behouden. Je kunt dus zelf een beetje de groei van je planten begeleiden en vormgeven in juni.

Vijvers aanvullen 

In juni kun je ook de vijver onderhouden. Overtollig blad van drijvende planten kun je verwijderen om de zuurstofgraad in het water optimaal te houden. Als het te droog wordt, moet je de vijver ook nu en dan bijvullen met water. Verwijder indien nodig de zogenaamde draadalgen. Draadalgen zijn onschuldig, maar geven een wat minder nette indruk.

De hagen snoeien 

In juni is het ook nodig om allerlei types haag te snoeien. De hagen zijn in het voorjaar sterk gegroeid en juni is daarom het ideale moment om ze terug te snoeien. De vaste regel hier is dat snoeien in de zon nooit aan te raden is. Wacht tot ’s avonds of ga aan het snoeien op een bewolkte dag. Ook buxussen kun je snoeien in juni, al dan niet in een mooie figuratieve vorm.

Bezoek ons voor meer tips en advies

Je merkt het, in juni zijn er heel wat klusjes die je kunt opknappen in de tuin. Het leuke is dat je direct kunt genieten van je werk. Want wat is er nu leuker dan met het uitzicht op je tuin te genieten van een glaasje of een goed gesprek? Wens je nog meer tips, kom dan zeker langs bij Tuincentrum De Korenbloem, we helpen je graag verder!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php