Jubileum

Het is al weer 50 jaar geleden dat Andrea Duwijn besloot om een bloemenwinkel te beginnen. Begin jaren zeventig was ze actief vanuit een pand in de bekende winkelstraat van Nevele. Andrea was een hardwerkende moeder die ook genoeg tijd had om haar twee dochters Kathleen en Katrien aandacht en liefde te geven. Het was dochter Kathleen die voor de naam De Korenbloem gezorgd heeft. Ze hield van de mooie blauwe korenbloemen die ze overal in de berm rond Nevele zag staan. Beide dochters hielpen graag mee in de winkel en hebben zo spelenderwijs het vak geleerd. Dertig jaar geleden namen ze de zaak van moeder over, samen met hun partners. Sinds die tijd is De Korenbloem uitgegroeid tot wat het nu is: een bloeiend tuincentrum waar elke tuinliefhebber zijn hart kan ophalen en inspiratie vindt om het eigen huis en de eigen tuin nóg mooier te maken.

Toen in de jaren tachtig de ringweg rond Nevele werd aangelegd, was de tijd aangebroken om uit te wijken naar een nieuwe plek, met veel meer mogelijkheden. Door hard werken van Kathleen, Katrien, hun echtgenoten en uiteraard de vele medewerkers is De Korenbloem uitgegroeid tot een begrip in Nevele en omstreken. Nu we dit jaar een 50-jarig én een 30-jarig jubileum te vieren hebben, willen we dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij zijn trots op ons resultaat en dankbaar om de belangstelling van de inwoners van ons Nevele, die ons alle jaren zo gesteund hebben.

Het maakt niet uit of je een hobbytuinier bent of een professionele hovenier. Iedereen is welkom in ons tuincentrum. Wij en onze medewerkers staan klaar met interessante tips en goede advisering. Het maakt ook niet uit of je een grote tuin hebt, een terras of een balkon of alleen op zoek bent naar mooie planten voor binnenshuis. Ons aanbod is uitgebreid, voor elke doelgroep. Van kamerplanten tot zaaigoed, van bomen en heesters tot cactussen en vetplantjes. Uiteraard mag je van ons ook een aanbod op meststoffen, potaarde en fraaie plantenpotten verwachten. Hou je van bloemstukken en vazen? Elke dag bieden we je de weelderigste snijbloemen aan, zowel los als in speciaal samengestelde boeketten.

Werken in de tuin kan ontspannend zijn, zeker als je resultaat van je inspanningen ziet. Dan is het wel nodig over geschikt tuingereedschap te beschikken. De Korenbloem biedt je een compleet assortiment. Naast kamerplanten vind je bij ons ook diverse decoratieve elementen om je huis écht op te fleuren. Wij hebben ook oplossingen voor mensen die creatief met hun ruimte om willen springen. Zou een verticale tuin niet heel goed staan op je balkon? Kom gerust langs en neem de tijd om je goed te laten inspireren.

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php