Je lentetuin in topvorm met deze tips voor september

In september kan het nog lekker zomers weer zijn, maar tegelijkertijd staat ook de herfst voor de deur. Geen betere maand dus om je tuin gereed te maken voor kortere dagen en lagere temperaturen, en natuurlijk ook voor het komende voorjaar.

Bloembollen de grond in

Een van de tuinklussen waarmee je beter niet te lang wacht is het poten van bloembollen. Je ontkomt er niet aan: na elke winter volgt een lente. En om het voorjaar in je tuin extra vroeg te laten beginnen, is het een goed idee om vanaf half september bloembollen te poten. Want hoe vroeger je in het najaar voorjaarsbloeiende bollen in de grond stopt, hoe eerder de lenteklokjes, krokussen, narcissen en hyacinten het komende jaar je tuin kleuren. Bovendien moet je je bloembollen vóór de echte najaarsregens en wintervorst gepoot hebben. Anders bestaat de kans dat ze verrotten of bevriezen.

Laat je gras groeien

Iets wat met het koude seizoen in aantocht minder haast heeft, is het maaien van je gazon. De echte groeiperiode van gras is in september wel voorbij, dus dat is alvast een perfecte reden om de maaimachine minder vaak tevoorschijn te halen. Desondanks blijft gras doorgroeien tot een bodemtemperatuur van 5 tot 8 graden Celsius. Verder kan het beter niet te kort de winter in gaan. Gras dat wat langer is, is namelijk beter bestand tegen vorst.

Oogst je fruit

Voor veel bomen en planten die fruit voortbrengen is september dé maand om ze leeg te plukken. Onder andere de meeste appels en peren zijn in deze maand klaar om te worden geoogst. Voordat je appels op smaak komen en je ze kunt eten, moet je ze nog wel een paar weken bewaren. Andere fruitsoorten die in september plukrijp zijn, zijn druiven en pruimen. Bramen kan je van juli tot medio september oogsten.

De juiste tijd om te planten

Behalve voor het poten van bloembollen is het vroege najaar ook de beste tijd om grotere planten in je tuin te zetten. Dat geldt met name voor groenblijvende houtachtige planten, zoals haagplanten, coniferen en heesters. Zo heeft je tuin in de grauwe herfst- en wintermaanden toch nog een beetje kleur.

Maak je tuin nog groener

Een decoratief boompje dat winterhard is en weinig zon nodig heeft is de buxus. Om je tuin nog wat groener te maken, kan je september gebruiken om buxusboompjes te planten. Buxus is niet vies van water, dus dat zit met het vaak natte weer in de herfst wel goed. Maar let op als de temperaturen verder dalen, want door vorst kunnen buxusboompjes in een pot snel uitdrogen. In periodes dat het langdurig gaat vriezen kan je ze daarom maar beter binnen zetten.

Wil je de komende weken lekker aan de slag in je tuin? Tuincentrum De Korenbloem heeft een groot aanbod met bomen, struiken, planten en decoraties die voor een prachtige wintertuin zorgen. En natuurlijk vind je bij ons ook een uitgebreid assortiment bloembollen voor een bloeiende en kleurrijke voorjaarstuin.

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php