Hangbegonia

De weelderige geuren en kleuren van de hangbegonia

Met de hangbegonia is het een hele lente en zomer lang genieten van prachtige kleuren en weelderige vormen. Wens je ook graag je terras of tuin te verrijken met de kleuren van de hangbegonia, bezoek dan onze winkel De Korenbloem. We geven je graag advies over de aankoop en het verzorgen van de plant.

De hangbegonia is niet alleen de perfecte plant om in bloempotten of bakken te planten, ook in perkjes of borders met vaste planten is het een mooie aanvulling. Het is zonder meer een prachtige bloeier en de plant heeft een zomerse uitstraling. Bovendien is de hangbegonia zeer makkelijk in het onderhoud. Heb je een lievelingskleur voor planten? Dan kom je zeker aan je trekken. De plant is verkrijgbaar in vele vormen en kleuren. Kortom, voor een lente en zomer lang plezier en genot in geuren en kleuren, dan is de hangbegonia een plant die je moet hebben. Bij de Korenbloem helpen we je graag in je keuze.

Waterval

Geplant in volle grond wordt de hangbegonia maximaal dertig centimeter groot. Let op, de hangbegonia is niet winterhard. Je kan de knollen planten eens de vorstperiode gedaan is, eind maart of april is een perfecte periode. Let erop dat je de grond vochtig maar niet té nat houdt. In het najaar verwijder je dan weer de knollen. Je kunt ze best bewaren zoals je ook de knollen van dahlia’s zou bewaren, in een beschutte ruimte op een temperatuur van 4 tot 10 graden en bijvoorbeeld in een bedje van zand of turf.

De begonia is een plant met een lange geschiedenis en is zeker bekend als kamerplant. Oorspronkelijk kwam ze voor in de tropische regenwouden, vandaar de liefde van de begonia voor vocht en licht. Bladeren van de begonia hebben een asymmetrische vorm en de bladkleur kan zowel donkergroen of donkerrood zijn, maar ook bruin of bronskleurig.
De bloemen vind je in oranje, wit, geel, rood, roze of zalmroze. Namen zoals Waterfall en Fragrant Falls verraden het al: het zijn inderdaad weelderige planten die het gevoel van een waterval van kleuren geven.
Een mooi schouwspel

De hangbegonia komt uitstekend tot zijn recht in bloembakken of hangende bloempotten. De voordelen spreken voor zich, de sierlijke en weelderige bloemen hangen over de rand van de bloembak en zorgen voor een mooi schouwspel van kleuren en ook voor een aangename natuurlijke geur. In de zomermaanden groeit de hangbegonia gewoon door. Zijn de bloemen uitgebloeid, knip ze dan weg. Op die manier vormen er zich nieuwe knoppen en wordt de bloei nog mooier. Wens je de hangbegonia zelf te ontdekken, bezoek dan zeker het tuincentrum De Korenbloem. Tot binnenkort!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php