kamerplanten bij de korenbloem

Grote kamerplanten: woonplanten van de maand januari

Grote kamerplanten zijn uitgeroepen tot woonplanten van de maand januari. En dat merk je ook als je bij De Korenbloem binnenloopt. Met deze kamerplanten haal je een echte blikvanger in huis!

De beaucarnea of de olifantenpootbeaucarnea

De beaucarnea komt van oorsprong uit Mexico. Maar al in 1870 werd de plant naar Europa verscheept om hier de grote herenhuizen op te sieren. En nog steeds is de beaucarnea een erg geliefde kamerplant. Wat opvalt zijn vooral de lange, sprieterige bladeren en de verdikte stam. Het is juist die dikke stam waar de beaucarnea zijn bijnaam aan te danken heeft. Want bij De Korenbloem is deze kamerplant ook wel bekend onder de naam ‘olifantenpoot’. De beaucarnea is gemakkelijk te onderhouden. Kies een lichte standplaats en geef pas water als de grond ook echt droog aanvoelt. Met een beetje aandacht kunnen deze kamerplanten behoorlijk oud worden.

 De schaduwminnende polyscias

Heb je een donkere plek in huis waar je graag een grote, groene kamerplant wilt plaatsen? De polyscias is hier perfect voor. Deze plant gedijt namelijk goed in de schaduw. Wie Grieks kan, ziet het al aan de naam: ‘poly’ betekent ‘veel’, en ‘scias’ kun je vertalen als ‘schaduw’. De plant is van boven tot onder bedekt met ronde of hartvormige bladeren. Meestal zijn deze groen van kleur, maar daarnaast zijn er varianten die groen-wit of groen-geel zijn. De polyscias groeit altijd recht omhoog. Dus zelfs als je maar weinig plek hebt, is deze plant echt een aanwinst.

De luchtzuiverende drakenplant

Januari is ook een mooi moment om een dracanea (drakenplant) aan te schaffen. Juist in deze wintermaanden doet de dracanea nuttig werk. De plant staat namelijk bekend als een krachtige luchtzuiveraar. En nu de ramen en deuren in de winter veel dicht zitten, is wat verse lucht zeker geen overbodige luxe. De dracanea heeft een soort palmachtige vorm. Hierdoor oogt de kamerplant stoer en exotisch. Bij De Korenbloem adviseren we altijd een lichte standplaats, maar zet de drakenplant niet in de volle zon. Op deze manier blijven de bladeren het mooist.

PachiraPachira voor geluk en fortuin

Voor het nieuwe jaar hoop je op geluk en voorspoed. Kies in januari voor de pachira en het jaar begint in ieder geval goed. Volgens de Feng Shui-leer zorgt deze kamerplant namelijk voor geluk en fortuin. Dit idee is gebaseerd op de vorm de pachira. De plant bestaat uit twee of drie stammen die in elkaar gedraaid zijn. Aan de takken groeien donkergroene bladeren die met een beetje fantasie lijken op een hand met vijf vingers. In het Verre Oosten heerst het geloof dat de groene handen geluk en fortuin pakken. De stammen zorgen er vervolgens voor dat dit geluk en fortuin veilig wordt bewaard. En dat is toch een mooi idee.

Bij De Korenbloem staan grote kamerplanten deze maand in het middelpunt van de belangstelling. Welke plant komt er in jouw woonkamer te staan?

Labels:, , , , ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php