• Home
  • Blog
  • Fleur je terras op met deze kleurrijke bloeiers
Terrasbloeiers bij De Korenbloem

Fleur je terras op met deze kleurrijke bloeiers

In de lente en zomer is het heerlijk genieten op je eigen balkon of terras. Maar het wordt pas echt gezellig als je voor wat kleur zorgt. Want van deze terrasbloeiers gaat de zon spontaan schijnen.

Achter de geraniums? Jazeker!

Eén van de bekendste terrasbloeiers is toch wel de geranium. Deze plant had de afgelopen jaren een wat saai en truttig imago, maar de geranium is inmiddels weer helemaal terug van weggeweest. Ze bloeien in allerlei verschillende kleuren, zoals roze, paars, wit, oranje en zelfs donkerrood. Er is dus altijd wel een exemplaar te vinden dat op jouw terras past. Geraniums zijn trouwens echte zonaanbidders. Zoek een mooi plekje in de zon uit en binnen korte tijd ontstaat er een uitbundige bloemenzee.

Geniet van de geur van lavendellavendel terras1

Voor een wat groter balkon of terras is de lavendel ideaal. De opvallende paarse bloemen bloeien van juni tot ver in augustus zodat je er de hele zomer plezier van hebt. Elke keer als je naar buiten loopt, komt je meteen de heerlijke lavendelgeur tegemoet. Deze geur weet mensen al eeuwenlang te betoveren. Bij de oude Romeinen en Egyptenaren was lavendel een geliefd ingrediënt voor in zeep en parfums. Er wordt zelfs gezegd dat Cleopatra Julius Ceasar wist te verleiden door zich te besprenkelen met lavendel. De geur van deze bloem is overigens niet alleen in trek bij mensen. Want ook bijen, hommels en vlinders maak je erg blij met pot met lavendel op je terras.

Glitter-and-Goat-Cheese-Hanging-lobeliaDe veelzijdige petunia

De petunia is zo’n terrasbloeier die je direct in een zomerse stemming brengt. Dat komt door de vele kleuren waarin deze bloem verkrijgbaar is. Ga bijvoorbeeld voor effen paars, wit of rood. Of kies je liever voor een variant met strepen, stippen of met meerdere kleurtinten? Je leest het al: de petunia is echt een veelzijdige terrasplant. Het is belangrijk dat je de plant elke dag water geeft (tenminste bij droog weer) en regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderd. Op deze manier blijft de petunia de hele zomer mooi.

Nog meer zomerse terrasbloeiers

Er zijn natuurlijk nog veel meer zomerse bloeiers die perfect zijn voor op je balkon of terras. Vlijtige Liesjes en viooltjes zijn bij iedereen wel bekend. Maar ook de Spaanse margriet is op menig terras terug te vinden. Als je genoeg ruimte hebt om planten neer te zetten dan is de hortensia ideaal. Deze sterke plant is meerjarig en heeft weinig onderhoud nodig. Koop je een blauwe hortensia? Houd er dan rekening mee dat die mooie blauwe bloemen volgend jaar zomaar roze kunnen worden. Dit gebeurt namelijk als de grond een lage zuurgraad heeft. Voeg daarom altijd wat aluminiumsulfaat of kali-aluin toe. Dit helpt om die kleurverandering tegen te gaan.

Manden en potten

Heb je een paar mooie terrasbloeiers gevonden? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je er bijpassende potten of hangmanden bij uitzoekt. Gelukkig heb je bij De Korenbloem keuze genoeg. We hebben rieten manden en stenen potten, maar ook handige bloembakken van plastic. Kom dus gewoon eens bij ons langs en laat je inspireren!

Labels:, , , ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php