DIY-creatieve plantenlabels

Heb je in de tuin een border met speciale planten, een moestuin of een kruidenverzameling, dan is het altijd leuk om de namen van de planten snel te weten. In de bloeiperiode herken je ze misschien wel aan de bloem of aan een typische geur, maar zeker in de winter is het benoemen van planten interessant. Denk maar als je bijvoorbeeld een plant wil verplanten. Er bestaan heel wat creatieve manieren om planten van labels te voorzien. We zetten er hieronder enkele op een rij.

Stenen en keien

Zijn de planten vrij groot en heb je wat plaats, dan kun je bij elke plant een sierlijke steen met de naam van de plant erop leggen. Met een alcoholstift kom je al een eind ver en zijn de letters ook tegen weer en wind bestemd.

Je kunt stenen ook beschilderen en eventueel een speciale beschermingslaag geven. Vooral voor liefhebbers van kalligrafie is dit een leuk idee, dat bijdraagt aan het sfeervolle, natuurlijke karakter van je tuin. Een baksteen heeft karakter, maar ook grote keien kunnen hier hun dienst bewijzen. Op donkergrijze keien kun je bijvoorbeeld witte letters aanbrengen. Ben je een creatieve duizendpoot? Maak dan ook een mooie, persoonlijke tekening op de steen.

Stokken en lepels

Ook rechte takken van ongeveer een meter zijn perfect om een label maken. Slijp een punt aan een stok om hem gemakkelijk in de grond te duwen naast je plant. Met een zakmes of een houtschraper maak je een vervolgens bovenaan een egaal vlak van boven naar beneden, waarop je de naam van de plant schrijft of schildert. En er zijn nog wel meer mogelijkheden. Waarom bijvoorbeeld niet een setje houten lepels kopen? De steel stop je in de aarde en op de lepel zelf schrijf je de naam van de plant.

Zaailingen herkennen

Is het tijd om te zaaien of plantjes die je gezaaid hebt uit te planten, dan is het ook belangrijk om ze uit elkaar te kunnen houden. In dit geval is een grote markering natuurlijk niet zo handig. Gebruik dan mooie decoratieve wasspelden die je op de potjes plaatst. Op de wasspelden schrijf je vervolgens de naam van je plant. Bij kruiden in potten schrijf je de naam van de plant op een kurk en prik je deze kurk op een stokje. De stok plaats je vervolgens in je bloembak.

Namen onthouden met leuke labels

Zo zijn er veel leuke manieren om je planten te benoemen en ga je op den duur de namen zelfs beter onthouden. Wens je nog meer tips of ben je op zoek naar andere materialen om creatief mee aan de slag te gaan, breng ons dan een bezoekje in de Korenbloem. We staan steeds klaar met tips en advies!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php