Roos bloem van de maand bij tuincentrum de Korenbloem

De roos: snijbloem van de maand februari

De roos is uitgeroepen tot de snijbloem van de maand februari. Bij Tuincenter De Korenbloem zetten we deze bloem dan ook extra in het zonnetje!

Duizenden jaren aan schoonheid

Rozen zijn één van de meest geliefde bloemen ter wereld. De grote passie voor rozen is niet nieuw. De oude Romeinen, Grieken en de Egyptenaren waren al volop bezig met het telen van rozen. Zij waren vooral gefascineerd door de majestueuze schoonheid van de bloem. En zeg nu zelf….dat is toch precies waarom jij ook zo dol bent op rozen?

boeket Een bloem vol symboliek

Rozen zitten vol met symboliek. Rode rozen staan bijvoorbeeld bekend als boodschappers van de liefde. Dit is vooral te danken aan de felrode kleur en de hartvormige blaadjes. Wie zo’n rode roos ontvangt, weet dat hij of zij geliefd is. Maar de liefde verloopt helaas niet altijd zonder problemen. Vandaar ook de scherpe doorns aan de stelen. De liefde kan pijn doen, en dat voel je.

Extra bijzonder is dat je met elke kleur roos weer een andere boodschap overbrengt. Zo staan witte rozen bijvoorbeeld voor puurheid en waardigheid. Een roze roos betekent geluk en dankbaarheid. En wil je iemand laten weten dat je de innige vriendschap waardeert? Dan kun je de ander het beste verblijden met een paar mooie gele rozen.

Zo houd je de rozen langer mooi

Rozen zijn sterke bloemen. Met een beetje goede zorg kun je lang van je boeket genieten. Het begint al bij het afsnijden van de stelen. Snijd altijd 3 tot 5 centimeter van de stelen af voor je de bloemen in de vaas zet. Zorg ervoor dat je de stelen schuin afsnijdt. Op deze manier nemen de rozen het water beter op. Zet ze vervolgens in een vaas met schoon kraanwater. Bij voorkeur is het water op kamertemperatuur, anders is de overgang wel heel erg groot. Voeg er wel een zakje met speciale voeding aan toe. Dit maakt de rozen extra sterk en gezond.

Je zorgt goed voor je bloemen. Maar toch kun je veel verpesten als je het boeket op de verkeerde plek zet. Rozen houden bijvoorbeeld niet van tocht of van een plek in de volle zon. Ook de hitte van de verwarming is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je boeket. En die fruitschaal? Houd de rozen daar maar ver vandaan. In fruit zit namelijk ethyleengas. Deze stof laat fruit rijpen, en bloemen verwelken. Denk dus even goed na voor je het boeket op zijn plek zet. De rozen zullen je dankbaar zijn.

Wie verras jij met een boeket rozen?Rozen

Bij Tuincenter De Korenbloem maken we de mooiste boeketten met rozen. In deze maand van de roos heb je extra veel keuze. Misschien kies je wel voor een boeket met gemengde rozen. Maar we kunnen de rozen natuurlijk ook combineren met andere soorten bloemen, zoals seringen. Dit zorgt altijd voor een bijzonder effect. Wil je iemand verrassen met een mooi boeket rozen? Loop dan gerust eens bij ons binnen!

Labels:, , ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php