• Home
  • Blog
  • De juiste balkon-en terrasplanten kiezen

De juiste balkon-en terrasplanten kiezen

Hoe ziet jouw balkon of terras er op dit moment uit? Is het al voorjaarsproof of heb je er de tijd nog niet voor gehad? Bereid jouw terras of balkon dan nu voor zodat je bij de zomerse temperaturen die er stilaan aankomen volop kan genieten van jouw eigen, gezellige oase van groene en kleurrijke planten. Eventueel aangevuld met een aantal kruiden die hun heerlijke geur verspreiden. Ontdek in deze blog welke planten je kunt kiezen voor het beste resultaat.

Planten en het klimaat

Voor het beste resultaat dien je rekening te houden met het Belgische klimaat. Houd ook rekening met de oriëntatie van jouw terras, balkon of tuin. Genieten de planten en bloemen van veel zonlicht of komen ze slechts sporadisch in de zon te staan? Staan ze voortdurend in de wind of staan ze eerder beschut? Je komt al een heel eind in de keuze van de juiste planten door even stil te staan bij dit soort vragen. Je hoeft echt geen plantenkenner te zijn. De meeste planten zijn namelijk voorzien van een kaartje waarop staat aangegeven welk klimaat de plant verkiest.

Stem het kleurenpalet af

Een mooi geheel tussen de binnen- en buitenruimte kun je bekomen door de kleuren van de potten en de terras- en balkonplanten (en bloemen) af te stemmen op de kleuren die binnenshuis worden toegepast. Zo vormen binnen- en buitenruimte een harmonieus geheel en worden bovendien de kleuren door elkaar versterkt. Kies een hoofdkleur om eenheid in het geheel te brengen. Het gebruik van één of twee ondersteunende kleuren maken dat geheel kleurrijk.

Populaire balkon- en tuinplanten

Omwille van het grote aantal verschillende plantensoorten is het moeilijk te zeggen welke soorten het populairst zijn. Welke planten goed passen bij jouw tuin of balkon is bovendien ook afhankelijk van hun stijl. Het afwisselen van groene planten met kleurrijke bloemen is altijd leuk om het niet eentonig te maken.  Let naast het uiterlijk van de planten ook zeker op hun geur, zoals bijvoorbeeld bij de citroen geranium. Deze zet je het best vlakbij je zithoek. Zo kun je niet alleen genieten van een aangenaam frisse geur maar worden de muggen ook op afstand gehouden.

Laat je inspireren

Ben je nog op zoek naar ideeën om jouw tuin, balkon of terras te verrijken met planten? Neem dan eens een kijkje online, waar je veel inspiratie kunt opdoen en verzamelen in bijvoorbeeld een moodboard. Zo kun je je goed voorbereiden op een aankoop. Of kom eens langs bij Tuincentrum De Korenbloem te Nevele waar je jouw ogen en neus de kost kunt geven. Je kunt er bovendien ook steeds medewerkers om advies vragen. Ontdek er ook een breed aanbod aan accessoires om het geheel af te werken: sfeervolle tuinverlichting of een vloerkleed voor in de tuin.

Geniet het hele jaar door van je balkon of terras

Ieder seizoen heeft zijn charmes en om daar ten volle van te kunnen genieten buitenshuis zijn er een aantal mogelijkheden. Informeer eens naar flexibele, opvouwbare beglazing voor jouw balkon of terras. 

 

Ook je balkon verdient een kleurrijke, zomerse uitstraling!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php