Tafel decoratie bij de korenbloem

Bloemen als tafeldecoratie

Bloemen zijn perfect als tafeldecoratie. Ze brengen namelijk direct extra sfeer en gezelligheid in huis. En bij De Korenbloem in Nevele kun je terecht voor de meest uiteenlopende bloemstukken. Er valt dus altijd genoeg te kiezen!

 Bloemen voor een sfeervolle tafel

De gasten komen binnen. Je hebt de koffie of de wijn alvast klaarstaan. Toch voelen mensen zich pas echt welkom met een paar mooie bloemen op tafel. Voor bloemen op de salontafel zijn er eigenlijk geen regels. Je kunt volop experimenteren met geuren en kleuren, zolang het maar bij de rest van je interieur past. Staat er een romantisch etentje gepland of heb je vrienden en familie uitgenodigd voor een uitgebreid diner bij jou thuis? Vergeet dan ook de bloemen op de eettafel niet. Natuurlijk is het belangrijk dat het eten lekker smaakt, maar daarnaast wil je vooral dat het gezellig is. Een mooi gedekte tafel met een paar opvallende bloemen maakt echt al een heel verschil.

tafeldecoratieHet gezelschap bepaalt

Van grote bloemstukken tot kleine vaasjes met één enkele bloem: bij tuincentrum De Korenbloem hebben we altijd de decoratie die bij je past. Bij het uitzoeken van de bloemen is het slim om rekening te houden met het soort etentje en het type gezelschap. Bij een groot gezelschap mogen de bloemen lekker opvallen. Zet eens een langwerpige (lage!) bak met orchideeën in het midden van de tafel. Of maak een creatieve combinatie van gekleurde vaasjes en vul ze met verschillende bloemen en takken. Hier fleurt de eettafel direct van op.

Een romantisch diner vraagt juist om wat meer subtiliteit. Ga voor een paar kleine bloemen, bij voorkeur in één kleur. Denk bijvoorbeeld aan gerbera’s, tulpen of zelfs rozen. Voor wat extra romantiek combineer je deze bloemen met wat kleine kaarsjes. Succes gegarandeerd!

Wat zijn de valkuilen?

Tafeldecoratie werkt sfeerverhogend. Als je het tenminste goed aanpakt. Er zijn namelijk ook een aantal zaken die je moet zien te vermijden, zoals:

  • Sterk ruikende bloemen: de geur van je eten moet altijd overheersen
  • Te hoge boeketten: hiermee belemmer je het zicht
  • Een overdaad aan kleuren: dit creëert chaos

Daarnaast moet de tafeldecoratie goed bij het tafelkleed, bestek en het servies passen. Op deze manier ontstaat er een echt geheel. Dit is een tafel waar je gasten maar al te graag aanschuiven. Weet je niet zeker of je de juiste keuze hebt gemaakt? Bij De Korenbloem adviseren we je graag!

Labels:, , , ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php