Calibrachoa plant van de maand in De Korenbloem

Bloem van de maand: mini-petunia

Nu de lente officieel is begonnen, is het tijd voor wat fleurige bloemen in je tuin. Laat je bijvoorbeeld eens verrassen door de kleurrijke en veelzijdige mini-petunia. Deze bloemen komen al in april in bloei en je hebt er tot ver in het najaar plezier van.

De Zuid-Amerikaanse Calibrachoa

Minipetunia bloem van de maand in De KorenbloemEchte plantenliefhebbers noemen de mini-petunia graag bij de botanische naam: Calibrachoa. De plant is vernoemd naar de Mexicaan Antonio de Caly Brancho. Dit is natuurlijk niet voor niets gedaan. De Caly Brancho was in de achttiende eeuw namelijk degene die de plant als eerste beschreef. De mini-petunia komt in Zuid-Amerika ook vandaag de dag nog steeds veel voor. In het wild is deze bloem onder andere te vinden in Brazilië, Chili en Peru.

Hoe verzorg je de mini-petunia?

De mini-petunia is een behoorlijk sterke plant. Als je er goed voor zorgt, blijven ze zelfs tot in oktober uitbundig bloeien. Voor de mini-petunia hoef je overigens geen groene vingers te hebben. Ze hebben namelijk maar weinig aandacht nodig. Het belangrijkste is dat je een mooie plek uitzoekt in de zon. Want dan bloeit de plant het beste. Verder is het een kwestie van genoeg water geven. Wil je het echt goed doen? Geef de mini-petunia dan elke twee weken wat speciale plantenvoeding. Dit maakt de plant extra sterk waardoor het langer én voller bloeit.

Er is altijd plek voor de mini-petunia

Calibrachoa De gewone petunia is al in veel tuinen te vinden. Maar de mini-petunia is ook steeds meer in opkomst. Beide varianten hebben dezelfde trompetvormige bloemen waardoor ze erg op elkaar lijken. Alleen is alles bij de mini-petunia een stukje kleiner. Dat compacte formaat maakt de plant juist erg geschikt voor elke tuin. Zo doet de mini-petunia het bijvoorbeeld erg goed tussen de bodembedekkers in de border. Heb je alleen een balkon? Geen probleem. Want de mini-petunia bloeit minstens net zo mooi in een hangmand of een kleine bloempot.

Een tuin vol met hommels en vlinders

Bij De Korenbloem vind je mini-petunia’s in de meest uiteenlopende kleuren. Rood, geel, oranje, roze, wit of paars: je hebt keuze genoeg. Mini-petunia’s zijn trouwens niet alleen geliefd bij mensen. Ook hommels en vlinders zijn erg dol op de nectar die in deze bloemen verstopt zit. Je tuin komt dus echt tot leven.

Labels:, , , ,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php