Bloem van de maand: Orchidee

orchidee
Op zoek naar een mooi bloemstuk of een uniek boeket bloemen? Probeer dan een van de combinaties met de bloem van de maand: de orchidee. Deze kleurrijke en elegante bloemen staan symbool voor pure vriendschap. Bovendien passen ze binnen heel wat stijlen.

De orchidee: herkomst

Hoe oud deze stijlvolle beauty’s zijn kan niemand zeggen. Maar ze maken wel deel uit van de op één na grootste plantenfamilie ter wereld. Het is ook zo dat het merendeel van de prachtige kleuren en unieke vormen van de orchidee hun oorsprong hebben gevonden in een tropische klimaat. In de tropische regenwouden groeien de verscheidene soorten orchideeën als epifyt, op takken of twijgen van bomen, met hun wortels naar boven gericht. De orchideeën, in de winkel ook te koop als snijbloem, zijn ontwikkeld op basis van deze in de natuur voorkomende bloemen.

De orchidee als symbool voor vriendschap

De orchidee staat symbool voor zuivere vriendschap. Wanneer Brazilianen ze cadeau doen, geven ze per bloem een kus. De blauwe Vanda staat in India symbool voor vrede. De Cymbidium orchidee staat in China voor vriendschap.

De orchidee, een pracht in al haar kleuren en vormen

De orchidee wordt wel eens bestempeld als de ideale bloem als geschenk of voor bij je thuis. Deze bloem past namelijk bij iedere stijl. Er bestaan heel wat soorten orchideeën: maar liefst 25 000 verschillende! De waaier aan kleuren is dan ook heel breed. Zo heb je heel strak witte orchideeën en iets donkerdere orchideeën, maar ook pastelkeuren en flashy kleuren zijn te verkrijgen. Of wat dacht je van een motief zoals een tijgerprint, slangenmotief, koeienvlekken of streepjes?

orchidee-1Iedere orchidee soort heeft ook een mooie naam. Deze naam kan slaan op de herkomst, de kleur, de vorm, enz. Ideaal dus voor een prachtige bloem. Wanneer je iets met orchideeën wilt doen kun je opteren voor de vampy Vanda orchidee, de vlinderachtige Phalaenopsis, de ranke Cymbidium of het ‘venusschoentje’ (Paphiopedilum). Orchideeën zijn er niet alleen in verschillende vormen. Deze bloemen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten: van mini tot reusachtig groot. Neem een kijkje en vraag gerust wat meer advies.

Orchideeën doen het altijd goed

Gezien de uitgebreide keuze aan allerlei soorten orchideeën is het soms moeilijk te weten wat je nu eigenlijk wilt. Wat voor kleur wil je? Welke vorm vind je het mooist? Hoeveel plaats heb je beschikbaar? Tal van praktische vragen rijzen. En wat als je een orchidee als cadeau wilt geven? Wel, omdat dit niet eenvoudig is, doe je er goed aan om bij een gepassioneerd tuincentrum langs te gaan.

De Korenbloem in Nevele is een familiezaak met reeds 20 jaar ervaring in de wereld van de planten en de bloemen. Deze kwekerij heeft dan ook de nodige know-how en kennis om te zorgen voor prachtige bloemen die jou bekoren. Ze worden met de grootste zorg gekweekt en verzorgd. Bovendien krijg je ook een hele hoop tips om die mooie orchideeën zelf ook zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.

 

 

Labels:,

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag 09u00 tot 18u00
(Juli en augustus tot 12u30)

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Info@dekorenbloem.be

css.php