• Home
  • Blog
  • Bloemstukjes maken met pompoenen

Bloemstukjes maken met pompoenen

Veel pompoenen in je tuin of heb je er net gekregen maar weet je niet wat ermee te doen? Maak eens een leuk bloemstuk met één of meerdere pompoenen en creëer de feërieke sfeer van de herfst in jouw tuin of salon.

De herfst brengt de rust tot leven

Zo rond 21 september duikt de natuur de herfst in. Het gebladerte van de bomen verkleurt in prachtige, warme kleuren als rood, oranje en bruin. Stilaan vallen ze af zodat de bomen de winter kunnen ingaan zonder hun energie in de bladeren te hoeven steken. Zo blijft hij in top staat om na de winter weer helemaal open te bloeien met frisgroene bladeren.

Ook de wereld van de dieren maakt zich in deze periode klaar om voor te bereiden voor de wintermaanden. Dieren als eekhoorns en egels verzamelen voedsel, vruchten die van de planten en bomen vallen, als voorraad voor de winter.

Ook wij maken het ons graag gezellig in deze periode als voorbereiding op de koude en soms kille herfst- en wintermaanden. Deze maanden zijn vaak rustiger wat betreft aantal en aard van de activiteiten. We maken het liefst gezellig thuis en doen meer rustige dingen. Maar genieten van de rust brengt ook leven in de brouwerij. Met de juiste decoratie kom je alvast in deze warme, gezellige sfeer.

Prachtige decoratie: maak eens een unieke herfstschaal

Om jouw kamer en interieur een unieke touch te geven kunnen enkele heel eenvoudige accessoires en decoratie al genoeg zijn. Zo is een herfstschaal de ideale decoratie voor je salontafel, eettafel, keukenkast, dressoir of in de hal. Ze kunnen ook mooi zijn om in je tuin of voortuin te zetten. En het is niet eens moeilijk!

De eerste stap is op zoek gaan naar inspiratie. Welke planten of vruchten vind je mooi? Hou je van het bos, dan kun je opteren voor bladeren, kastanjes en/of noten. Deze items brengen stuk voor stuk de herfstsfeer in huis met hun warme, gezellige karakter. Kom eens een kijkje nemen bij Tuincenter De Korenbloem. Je doet er ongetwijfeld heel wat inspiratie om aan de slag te gaan met de zaken die jij associeert met de herfst. Heb je vragen of wil je graag wat extra tips? Aarzel dan niet om iemand van het team aan te spreken. Wij helpen jou graag verder.

Je hoeft het niet ver te zoeken: de tuin als inspiratiebron

Voor mensen die eerder actief zijn in de tuin, is het altijd fijn om de aspecten van hun tuin naar voren te brengen. Zo leg je accenten met zaken waar je jezelf (graag) mee bezig houdt. Je hoeft dus niet ver te zoeken voor inspiratie. Neem eens een kijkje in je tuin en ga aan de slag met wat je er vindt. Heb je pompoenen of sierfruit? Dankzij hun warme kleuren zijn ze ideaal om te verwerken in een herfststuk. Je hoeft er niets speciaal mee te doen en toch kunnen ze zorgen voor mooie accenten in een herfststuk. Bovendien kunnen ze ook als decoratie voor buiten dienen, ook altijd leuk en origineel!

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
08u00 tot 18u30

Open op zondag
09u00 tot 18u00

Gesloten op maandag

Contact

Damstraat 48a
9850 Nevele BE
BE 0477.153.490

Tel: 09/371.59.51
Fax: 09/371.96.19

Info@dekorenbloem.be
css.php